23 Mart 2009 Pazartesi

İsrail-Filistin Savaşı ve Türkiye'ye Yansımaları


Malumunuz son günlerde kapitalist İsrail devleti Gazze'ye yönelik saldırılarını arttırdı. Dünyanın her yerinde olduğu gibi bu savaşta da halkın desteğini alabilmek için milliyetçi, dinci söylemlerle israil halkını arkasına aldı. buraya kadar ki süreç aşağı yukarı herkes tarafından tespit edilebilen bir süreç.

Ancak asıl sorun bundan sonra başlıyor. Geçenlerde Denizli'de İsrail'e karşı bir eylem düzenlendi. bu eylemde konuşmacı olarak emekli bir imam da yer aldı. İmamın sözleri tüyler ürperticiydi:

"Müslüman kardeşlerimiz her gün acımasızca katlediliyorlar. İslam dünyasına karşı saldırılar devam etmekte. Bizim görevimiz müslüman filistin halkına destek olmak."

Yani kısaca diyordu ki "filistinliler müslüman olduğu için onları savunmalıyız."

İşte bu olay İsrail'in kurduğu mantığın, saldırıya hazırladığı dinsel temellendirmenin aynısının islamcılar tarafından da yapıldığının kanıtı. Bu açıklamaları yapan ve destekleyen kişiler, eğer filistin halkı ateist, desit, budist, hristiyan vb. olsa idi Filistin'i desteklemeyeceklerdi.

Bu nasıl bir iki yüzlülüktür be adam ? Gazze'de yapılan zulüm oradaki halkın dini inancına göre azalıp artıyor mu da böyle açıklamalar yapıyorsun?

Biz bu mantığı Vietnam Savaşı sırasında da gördük. Hangi islamcı örgüt çıkıp Vietnam Savaşı sırasında ABD'yi eleştirdi? Hiç biri. Demek ki bu mantık yıllardır süre gelen hastalıklı bir mantık. O çok eleştirdiğiniz sosyalistlerin bir çoğu SSCB'nin Çekoslavakya işgali'ni eleştirmedi mi? Peki ya siz ne yapıyorsunuz? Bunların amacı insanların acı çekmesini önlemek falan değil. Sadece kendisinden olanları kurtarmak.

Sonra da diyorlar ki islamcılarla sosyalistler bu konuda aynı düşünüyor, birlikte hareket etsinler. Ulan ben bu adamla niye birlikte hareket edeyim. İnsaniyetten zerre haberi olmayan, savunduğu halkı acı çektiği için değil müslüman olduğu için savunan bir adamı desteklemek insanlığa ihanet değil midir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder